Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Προσοχή στη βαριά σχολική τσάντα


Σε όλο τον κόσμο γονείς και γιατροί, ανησυχούν για το βάρος της σχολικής τσάντας που κουβαλούν τα παιδιά, και την επίδραση που έχει στους ώμους τους, την πλάτη, και γενικά στην υγεία τους. Μια μέση σχολική μέρα περιλαμβάνει συνήθως περισσότερα από ένα διαφορετικά μαθήματα. Κάθε μάθημα απαιτεί από το παιδί να μεταφέρει ένα βιβλίο και αρκετά σημειωματάρια. Τα παιδιά καταλήγουν να μεταφέρουν τεράστια βάρη στις πλάτες τους, και δεν είναι καμία έκπληξη ότι τόσα πολλά από αυτά έχουν πόνους στην πλάτη και τους ώμους.

  • Το  βάρος του σάκου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του βάρους του παιδιού. Ένα παιδί με βάρος 30 κιλά δεν μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα από 3 κιλά στην πλάτη του.
  • Επιλέξτε μία σχολική τσάντα με ευρείς παραγεμισμένους ιμάντες. Λεπτές τιράντες μπορούν να αποσπάσουν τα νεύρα ή αιμοφόρα αγγεία καθώς επίσης και τρίβουν το δέρμα.
  • Τσάντες με έναν ιμάντα κατανέμουν ασύμμετρα το βάρος στη σπονδυλική στήλη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλης διάρκειας πόνο στην πλάτη και άλλα προβλήματα.
  • Το παιδί πρέπει πάντα να χρησιμοποιεί και τους δύο ιμάντες της σχολικής τσάντας. Διαφορετικά προκαλεί βλάβες στην σπονδυλική στήλη.
Είναι η τσάντα πολύ βαριά;
  • Αν το παιδί χρειάζεται βοήθεια για να τη σηκώσει επάνω στους ώμους.
  • Εάν το παιδί σκύβει προς τα εμπρός όταν περπατάει με αυτή.
  • Αν το παιδί λαχανιάζει μετά από περπάτημα για μικρή απόσταση με την τσάντα.
  • Εάν το παιδί παραπονείται για άλγη και πόνους στον ώμο και στην πλάτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...