Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ιστορία της γέννησης του Χριστού


Σε ένα μικρό χωριό της Ναζαρέτ, κατοικούσαν ο Ιωσήφ και η Μαρία όταν η Ρώμη ήταν μια αυτοκρατορία που την διοικούσε οΚαίσαρας. Το Ισραήλ διοικούνταν από τον Βασιλιά Ηρώδη. Ο Ιωσήφ ήταν ξυλουργός και η Μαρία μια μικρή κοπέλα που σύντομα θα γινόταν γυναίκα του. Η Μαρία είπε στον Ιωσήφ για ένα όνειρο στο οποίο την είχε επισκεφτεί ένας άγγελος(Ευαγγελισμός) και της είχε πει ότι είχε επιλεχθεί για να γίνει η μητέρα (Θεοτόκος) του Υιού του Κυρίου και το όνομά του θα ήταν Ιησούς. 
Μία μέρα ο αυτοκράτορας έβγαλε αναγγελία ότι όλοι θα έπρεπε να εγγραφούν για έναν νέο φόρο. Τους δόθηκε η διαταγή να επιστρέψουν στις πόλεις που είχαν γεννηθεί. Ο Ιωσήφ και η Μαρία άφησαν την Ναζαρέτ για να πάνε στην Βηθλεέμ. Η Μαρία ήταν έγκυος. Ταξίδευαν για πολλές μέρες .Όταν έφτασαν στην Βηθλεέμ ήταν νύχτα. Έψαξαν για ένα μέρος να ξεκουραστούν, όμως δεν υπήρχαν άδεια δωμάτια στο πανδοχείο.
Και καθώς τους έδιωχναν ο Ιωσήφ ανέφερε ότι η γυναίκα του ήταν ετοιμόγεννη. Ο πανδοχέας τους λυπήθηκε και τους είπε ότι υπάρχουν μερικές σπηλιές . Έτσι ο Ιωσήφ και η Μαρία κατευθύνθηκαν προς ταβουνά και βρήκαν τις σπηλιές. Σε μια σπηλιά βρήκε μια ταΐστρα και την μετέτρεψε σε φάτνη. Το επόμενο βράδυ η Μαρία γέννησε ένα μωρό που το ονόμασαν Ιησού, ακολουθώντας τα λεγόμενα του αγγέλου. Όταν γεννήθηκεο Ιησούς, ένα τεράστιο αστέρι εμφανίστηκε πάνω από την σπηλιά της Βηθλεέμ και ήταν ορατό από πολύ μακριά.
Στα λιβάδια οι βοσκοί βλέποντας το αστέρι φοβήθηκαν έως ότου εμφανίστηκε ένας άγγελος και τους είπε: "Μην φοβάστε, γιατί σας φέρνω σπουδαία νέα, σήμερα στην Βηθλεέμ, γεννήθηκε ο Κύριος, ο Σωτήρας, ο Χριστός. Και αυτό, για σας, θα αποτελέσει σημάδι, να βρείτε το μωρό σε μία φάτνη ". Ξαφνικά ο ουρανός γέμισε αγγέλους που προσεύχονταν στον Κύριο και έλεγαν "Δόξα εν υψίστη Θεό και επί γης ειρήνη". Όταν έφυγαν οι Άγγελοι οι βοσκοί κατευθύνθηκαν προς την Βηθλεέμ.
Μόλις έφτασαν στην σπηλιά βρήκαν τον στάβλο και το μικρό Χριστό . Το αστέρι καθώς έλαμπε πάνω από την Βηθλεέμ, από την ανατολή το είδαν και οι τρεις Μάγοι. Ήξεραν ότι ήταν ένας οιωνός και ξεκίνησαν να το ακολουθήσουν. Οι μάγοι ήταν ο Κάσπαρ, ο Μέλχιορ και ο Μπαλθάζαρ. Όταν έφτασαν στην Βηθλεέμ, έσκυψαν στα γόνατα και πρόσφεραν δώρα από χρυσό, μύρο και λιβάνι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...