Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το σχολείο μας πάει θέατρο

Το σχολείο μας σήμερα παρακολούθησε στο θέατρο Κολοσσαίον το μιούζικαλ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η μαγεία της Βερόνα». 

Το διαχρονικότερο έργο του William Shakespeare, διασκευασμένο από το Μαρίνο Καρπούζα, μετουσιώνεται σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, που μεταφέρει το θεατή στη μαγευτική Βερόνα. Εκεί, οι Σαιξπηρικοί ήρωες συνυπάρχουν, διασκεδάζουν συγκρούονται, ξιφομαχούν και ερωτεύονται, ισορροπώντας ανάμεσα στην ανθρώπινη φύση και στην αναζήτηση του απόλυτου. 
Ο φιλάργυρος Ντον Φιορίνι Καπουλέτος, είναι ο ιδιοκτήτης και δεσμώτης της Ιουλιέτας, πρωταγωνίστριας του Θεάτρου των Καπουλέτων. Ο Ρωμαίος, τρελαμένος με την ίδια τη Ζωή - πολεμά το Κακό διεκδικώντας την ευτυχία τους και πολεμώντας ενάντια στην ίδια τους τη Φύση….
Ο Μύθος ξετυλίγεται με μαγικό τρόπο, πλημμυρισμένος από μουσική. 
Ένα σύνολο ηθοποιών, τραγουδιστών, μουσικών και χορευτών, με φόντο τη μοναδική Γέφυρα της Βερόνα, μεταλλάσσει τη σκηνή του θεάτρου.

Σκηνές ευτράπελα κωμικές, σκηνές δράσης και περιπέτειας ή σκηνές ορκισμένου πάθους. Οι ήρωες αναζητούν την αλήθεια, αντιστέκονται με το ήθος και τα ξίφη τους στο Κακό, πολεμούν κάθε σύμβαση που τους στερεί το Απόλυτο, κυνηγούν την Ελευθερία… και μεταμορφώνουν την πραγματικότητα μπροστά στους θεατές, νικώντας τη θεατρική σύμβαση και την ανθρώπινη Φύση….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...