Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Όχι στη βία!!!

Σήμερα η κυρία μας μου είπε να βάλω τις καρέκλες σε κύκλο για να μιλήσουμε για τη μέρα κατά της βίας. Καθίσαμε στις καρέκλες και είπε σε κάποιους να διαλέξουν ένα παιδί που δεν είναι πολύ δημοφιλές στην τάξη. Όταν γίναμε ζευγάρια η κυρία μας έβαλε μια απαλή μουσική.
Μετά κλείσαμε τα μάτια μας και η κυρία μας , μας είπε να ταξιδέψουμε στο αγαπημένο μας μέρος και να σκεφτούμε πως βρήκαμε ένα φίλο μας και αρχίσαμε να παίζουμε! Φανταστήκαμε ότι υπάρχει και ένα παιδάκι που είναι μόνο του σε μια γωνιά και κλαίει.Στεναχωρηθήκαμε για αυτό το παιδάκι και του είπαμε να έρθει να παίξει μαζί μας. Ύστερα η κυρία μας μας είπε να φανταστούμε ότι είμαστε σε ένα μέρος που δεν μας αρέσει, κάνει κρύο και είμαστε μόνοι μας. Και ξαφνικά έρχεται μία παρέα παιδιών και μας παίρνει από το μέρος που δεν μας αρέσει. Πόσο χαρούμενοι ήμασταν!
Στη συνέχεια η κυρία μας είπε να βάψουμε τα χέρια μας με νερομπογιές για να κάνουμε μια εργασία.Μετά η κυρία πήρε ένα άσπρο χαρτόνι, ζωγράφισε τρεις μεγάλους κύκλους και πάνω στον καθέναν έγραψε ''όχι στη βία''. Αυτοί οι κύκλοι απεικόνιζαν τρία λουλούδια, ύστερα πατήσαμε τα βαμμένα χέρια μας γύρω, γύρω από τους κύκλους ώστε τα λουλούδια να αποκτήσουν πέταλα.Στη συνέχεια σ΄ένα άλλο άσπρο μεγάλο χαρτί κάναμε αποτυπώματα πάλι με τις παλάμες μας . Με τον τρόπο αυτό η τάξη μας είπε όχι στη βία!

ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ




ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...