Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Θερινό ηλιοστάσιο



Το θερινό ηλιοστάσιο 2012 πραγματοποιείται στις 21 Ιουνίου, ώρα 1:08:48 για την Ελλάδα.
Το καλοκαίρι ξεκινά επίσημα  την 21η Ιουνίου με το θερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα στο βόρειο ημισφαίριο και τη μικρότερη στο νότιο. Η ημέρα κατά την οποία ο ήλιος υψώνεται ακριβώς στο μέσο του ορίζοντα όπου συναντά τον άξονα του ισημερινού της γης.
Ο ήλιος απαραίτητη πηγή ζωής για τον πλανήτη μας από αρχαιοτάτων χρόνων θεοποιήθηκε λόγω ακριβώς αυτής του της ιδιότητας σε πολλούς πολιτισμούς. Συνδέθηκε με την γονιμότητα της γης, την ζωή, την φύση και τον έρωτα.
Το θερινό ηλιοστάσιο αποτελούσε πολύ σημαντικό γεγονός για το ανθρώπινο γένος μέχρι σχετικά πρόσφατα. Όλες  οι αρχαίες κοινωνίες έκαναν πολυήμερες γιορτές  γύρω από αυτή την ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...