Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Eκδρομή στο Τελλόγλειο

   Σήμερα η Γ' τάξη πήγε  επίσκεψη στο Τελλόγλειο ίδρυμα όπου φιλοξενούνται πίνακες από το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Η έκθεση έχει θέμα τους ελληνικούς μύθους , όπως τους φαντάστηκαν οι διάσημοι ζωγράφοι της Ευρώπης. 
  Όταν φτάσαμε στο Τελλόγλειο περιμέναμε λίγο έξω, μέχρι να έρθει η ώρα της ξενάγησης. Σε λίγο μπήκαμε μέσα. Υπήρχαν παρά πολλοί  πίνακες που φωτίζονταν από πολλά φώτα: άλλοι μακρόστενοι και άλλοι κατακόρυφοι, όμως ήταν όλοι ασπρόμαυροι! Η ξεναγός μας είπε ότι αυτοί δεν ήταν οι κανονικοί πίνακες, γιατί κάθε ζωγράφος ζωγραφίζει ένα προσχέδιο, μετά κάνει τον κανονικό πίνακα και τον βάφει.
   Η ξεναγός στάθηκε μπροστά σε κάποιους πίνακες και μας διηγήθηκε τον αντίστοιχο μύθο. Ήταν πολύ εντυπωσιακός ο μύθος του Μίδα που τιμωρήθηκε από τον Απόλλωνα και απέκτησε αυτιά Γαϊδάρου. Επίσης συγκινητικός ήταν ο μύθος με το ζευγάρι των γερόντων που ανταμείφθηκαν από το Δία για τη φιλοξενία τους με έναν ήρεμο και συντροφικό θάνατο.
   Άλλες ενότητες αναφέρονται στον Μέγα Αλέξανδρο και τον Όμηρο.
   Στο τέλος παίξαμε ένα παιχνίδι μνήμης σχετικό με τους πίνακες που είδαμε.
  Η έκθεση ήταν πολύ μεγάλη και με ευχαρίστηση θα γυρίζαμε σ΄όλα τα μέρη της, αλλά δυστυχώς η ώρα μας τελείωσε και έπρεπε και άλλα σχολεία να ξεναγηθούν. 'Ετσι επιστρέψαμε με ωραίες εντυπώσεις.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...