Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Θησέας

Mε το πρόγραμμα Hot Potatos έκανα μία άσκηση συμπλήρωσης κενών. Με θέμα "Ο Θησέας σκοτώνει το Μινώταυρο". Μου βγήκε πολύ ωραίο και σας προτείνω να κάνετε και εσείς, με άλλο θέμα. Με αυτό μπορούμε να κάνουμε μια εξάσκηση για να θυμηθούμε αυτά που είχαμε μάθει. Ο Θησέας σκοτώνει το Μινώταυρο

Ο Θησέας σκοτώνει το Μινώταυρο

Άσκηση συμπλήρωσης κενού

Συμπληρώστε τα κενά και πατήστε "Έλεγχος" (κάτω) για να ελέγξετε τις απαντήσεις σας.
Μερικά χρόνια πριν φτάσει ο Θησέας στην , οι Αθηναίοι γιόρταζαν για να τιµήσουν την Αθηνά κι έκαναν . Στους αγώνες πήρε µέρος κι ο του Μίνωα, του βασιλιά της . Νίκησε σ’ όλα τ’ αγωνίσµατα και γι’ αυτό κάποιοι Αθηναίοι από τη τους τον σκότωσαν. Ο Μίνωας ήρθε µε πολλά καράβια και πολιόρκησε την Αθήνα. Νίκησε τους Αθηναίους και τους ανάγκασε να του πληρώνουν . Κάθε χρόνο έπρεπε να του στέλνουν νέες κι επτά νέους για να τους τρώει ο .
Ο Μινώταυρος ήταν ένα τέρας µε κεφάλι και σώµα ανθρώπινο. Ζούσε κλεισµένος στο , στο υπόγειο του παλατιού του Μίνωα, που τον είχε φτιάξει ο Αθηναίος . Είχε τόσους πολλούς και δωµάτια, που κανένας ποτέ δεν είχε καταφέρει να βγει από εκεί.
Όταν έφτασε ο Θησέας στην Αθήνα, για τρίτη χρονιά οι Αθηναίοι έπρεπε να στείλουν τα παιδιά τους στην Κρήτη και σε όλη την πόλη ακούγονταν και κλάµατα. Ο Θησέας αποφάσισε να πάει κι εκείνος µαζί τους για να σκοτώσει το Μινώταυρο.
Στο λιµάνι του τούς αποχαιρέτησαν όλοι κλαίγοντας. Έβαλαν στο καράβι µαύρα πανιά κι ο βασιλιάς Αιγέας τους παρακάλεσε, αν γύριζαν ζωντανοί, να βάλουν πανιά άσπρα.
Το καράβι έφτασε στην Κρήτη. Εκεί ο Θησέας γνώρισε την κόρη του Μίνωα, την . Θαµπωµένη η νέα από την οµορφιά του Θησέα θέλησε να τον βοηθήσει. Γι’ αυτό του έδωσε ένα κουβάρι νήµα, , και τον συµβούλεψε να δέσει την άκρη του στην του λαβύρινθου και να το ξετυλίγει.
Ο Θησέας µπήκε µε θάρρος στο λαβύρινθο κι έψαχνε το Μινώταυρο, ξετυλίγοντας το κουβάρι. Κάποια στιγµή άκουσε το άγριο του. Όταν συναντήθηκαν, πάλεψαν σκληρά. Ο Θησέας σκότωσε το φοβερό τέρας µε το του και βγήκε απ’ το λαβύρινθο µαζεύοντας το νήµα. Στην είσοδο τον υποδέχτηκαν οι νέοι της Αθήνας µε δάκρυα χαράς και .

1 σχόλιο:

  1. Ελενίτσα, τέλεια!
    Όχι, μόνο έκανες την άσκηση, αλλά πέτυχες να κάνεις την ανάρτηση με τον κώδικα σελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...