Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ



 
          

















             Σήμερα πήγαμε με το σχολείο μας στο ΝΟΗΣΙΣ, που είναι Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, για να παρακολουθήσουμε στο πλανητάριο και στο κοσμοθέατρο  τρεις πολύ ωραίες ταινίες: «Ο Ωρίων ο κυνηγός», «Αστερισμοί και μύθοι» και «Οι Δεινόσαυροι».

Το πλανητάριο είναι σαν μια μεγάλη μπάλα, με θόλο εξωτερικής διαμέτρου 25m και εσωτερικής 18m, με 150 επικλινείς θέσεις και είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα για προβολές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές της τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας.

«Ο Ωρίων ο κυνηγός», έχει θέμα την Ελληνική Μυθολογία και τις περιπέτειες του Ωρίωνα, του θρυλικού κυνηγού. Με αφηγητή τον Αίσωπο την κουκουβάγια και τον Σωκράτη το ποντίκι, παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες του Ωρίωνα, καθώς αυτός μεγαλώνει , πολεμά με μυθικά τέρατα, αλλάζει τα σχέδια ενός κακού βασιλιά και κερδίζει την καρδιά της ΄Αρτεμις, της πανέμορφης θεάς του φεγγαριού. Στο τέλος της ιστορίας, μάθαμε πώς ο αστερισμός του Ωρίωνα τοποθετήθηκε στον ουρανό.

Στο «Αστερισμοί και Μύθοι» μάθαμε για τον κόσμο των μύθων, που έδωσαν την ονομασία τους στον κάθε αστερισμό. Η ταινία μας λέει την ιστορία ενός γέρου κι ενός αγοριού, οι οποίοι είναι στο δάσος, κάθονται γύρω από μια φωτιά, κοιτάνε και παρατηρούν το νυχτερινό ουρανό. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια φωτεινά αστέρια λάμπουν ψηλά από πάνω τους, και μαζί ανακαλύπτουν τα μυστήρια του ουρανού.

Το κοσμοθέατρο είναι μια τεράστια επίπεδη οθόνη και εκεί είδαμε την ταινία «Οι Δεινόσαυροι». Με τη βοήθεια ενός παλαιοντολόγου, γνωρίσαμε τα μέρη όπου έχουν γίνει σημαντικές ανακαλύψεις και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο για να δούμε αυτά τα φανταστικά τέρατα να ζωντανεύουν. Επίσης μάθαμε ότι, αν και τα περισσότερα είδη δεινοσαύρων έχουν εξαφανιστεί, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ανάμεσά μας ακόμη και σήμερα. Μπορούμε να τους δούμε εύκολα. Είναι τα πουλιά.

            Ήταν μια υπέροχη εκδρομή, και αυτές οι τρεις ταινίες ήταν οι καλύτερες που έχω δει μέχρι τώρα στο ΝΟΗΣΙΣ.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...