Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η εκδρομή της έκτης τάξης στην Αθήνα

  Την προηγούμενη εβδομάδα η αδερφή μου πήγε με την τάξη της τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα για να επισκεφθούν τη Βουλή. Μαζί τους πήγε η δασκάλα τους, το ΣΤ2 και οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους.
   Το πρώτο απόγευμα ξεναγήθηκαν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, ένα διώροφο γυάλινο κτίριο που φιλοξενεί τα εκθέματα του παλιού μουσείου, αλλά και αρκετά νέα. Εντυπωσιάστηκαν όλοι από τα αγάλματα της αρχαϊκής περιόδου, που πλέον τα έδειχναν στην αρχική τους μορφή - δηλαδή χρωματισμένα – αλλά και από τις Καρυάτιδες.


   

    

    Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου σε μια μεγάλη αίθουσα με θόλο παρακολούθησαν ένα διαδραστικό πρόγραμμα για την αρχαία Αγορά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και η ξεναγός τους μίλησε για το χρυσό αιώνα του Περικλή και τα λαμπρά έργα της εποχής εκείνης.



 Το μεσημέρι ξεκούραση και φαγητό στο γραφικό Μοναστηράκι και το απόγευμα πήγαν στη βουλή, αλλά δυστυχώς έφυγαν πριν αρχίσει η συνεδρίαση.


 Το βράδυ όλοι μαζί διασκέδασαν σε μια ταβέρνα στην Πλάκα.

 Το τελευταίο πρωινό, τους πήγαν στο Αττικό ζωολογικό πάρκο στα Σπάτα και είδαν λευκές τίγρεις, φλαμίνγκο, λιοντάρια, ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις, γιγάντιες χελώνες και άλλα ζώα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα! 



       Παρακολούθησαν ακόμη και επίδειξη με δελφίνια!

  Είχαμε ξαναπάει με τους γονείς μου πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα και θυμόμουν αρκετά όλα αυτά τα μέρη που είδαν. Το μόνο που ζήλεψα ήταν τα δελφίνια, γιατί δεν υπήρχαν όταν πήγα.
  Ανυπομονώ να φτάσω στην έκτη και να κάνουμε και εμείς αυτή την εκδρομή με τους συμμαθητές μου. Μακάρι να μπορούσε να έρθει τότε και η κυρία Χριστίνα μαζί μας!


1 σχόλιο:

  1. Μαρθούλα, καταπληκτική ανάρτηση και ξενάγηση! Ας είμαστε καλά και όλα μπορούν να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...