Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δημιουργία παραμυθιού

Με κεντρικό θέμα τη μαγεία και τη βαθύτερη αξία του παραμυθιού, αφορμή την επίσκεψη της κυρίας Μιζαμίδου στην τάξη μας στα πλαίσια του προγράμματος της φιλαναγνωσίας και έναυσμα το διαγωνισμό παραμυθιού, δημιουργήσαμε το δικό μας ομαδικό παραμύθι.
Αρχικά, μετά την παρουσίαση του παραμυθιού,  "Ανιέλα, η μάγισσα που αγαπούσε τα βιβλία" και με τις λέξεις κλειδιά σε ομάδες των δύο ατόμων γράψαμε το πρώτο παραμύθι.


Έπειτα, ανάλογα με τους ήρωες που είχαμε επιλέξει για πρωταγωνιστές ανασυνθέσαμε το παραμύθι δουλεύοντας σε τρεις ομάδες.
Στο τελικό στάδιο, σε επίπεδο τάξης καταλήξαμε στην τελική μορφή του παραμυθιού με τον τίτλο "Το μυστήριο της Αστερένιας"
Στη συνέχεια για την παρουσίαση του παραμυθιού σε κουκλοθέατρο, γράψαμε τους διαλόγους και ετοιμάσαμε τους ήρωες.
Ταυτόχρονα δουλεύοντας με εφαρμογές του Web 2.0, όπως flipsnack. storyboard, storybird, zooburst, movie maker οδηγηθήκαμε στην παρουσίαση του παραμυθιού με διάφορους τρόπους και την ανάρτηση στο ιστολόγιο της τάξης με την εφαρμογή thnglink.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...