Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ιδέες πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά

Τα πασχαλινά αυγά είναι μέρος των πασχαλινών εθίμων.. Το βάψιμο των αυγών γινόταν τη Μεγάλη Πέμπτη γι αυτό και τη λέγαν Κόκκινη Πέφτη ή Κοκκινοπέφτη. Το πρώτο αυγό που έβαφαν ήταν της Παναγίας και το έβαζαν στο εικονοστάσι.
Μ. Πέμπτη αύριο και μερικές ιδέες να βάψετε τα αυγά σας σύμφωνα με την κυρία Ολυμπία, μητέρα μιας  μαθήτριας της τάξης μας.
Βράζετε τα αυγά. Αφού κρυώσουν τα ψεκάζετε με σπρέυ κόκκινο για graffiti. Στη συνέχεια με ακρυλικές μπογιές  και λεπτό πινέλο σχεδιάζετε ότι σας αρέσει. Τέλος να ψεκάζετε με βερνίκι σταθεροποίησης σε σπρέυ.


Αν θέλετε αντί να σχεδιάσετε, μπορείτε να ετοιμάσετε με πηλό λουλουδάκια και φύλλα, να τα βάψετε και να τα κολλήσετε με ατλακόλ πάνω στο κόκκινο αυγό.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...