Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Καινούρια αρχή

Η 5η Οκτωβρίου είναι μία μέρα που θέτει στο επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με πάθος και ευσυνειδησία για να μεταδώσουν γνώσεις, αξίες και δεξιότητες στους μαθητές όλου του κόσμου.  - See more at: http://lokrisnews.blogspot.gr/2013/10/5.html#sthash.PAIbn2DL.dpuf
"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες. "

Καζαντζάκης

Στις 5 Οκτωβρίου επίκεντρο όλων γίνεται ο δάσκαλος που εργάζεται με πάθος και ευσυνειδησία για να μεταδώσει γνώσεις, αξίες, στάσεις και δεξιότητες σε όλους τους μαθητές. Όμως το έργο του δεν έχει ημερομηνία λήξης, ούτε και εστιάζεται μόνο αυτή τη μέρα.
Η γνώση είναι δύναμη, αλλά η άγνοια είναι μια ασθένεια. Ο δάσκαλος συμβάλλει συνολικά στην προώθηση και την ενίσχυση της μάθησης, αλλά ταυτόχρονα και στην οικοδόμηση της προσωπικότητας του μαθητή. 
Σκέφτεται και οδηγεί τους μαθητές έξω από τους τοίχους της τάξης. Αναζητά μια πραγματική εφαρμογή της γνώσης στον κόσμο. Προσπαθεί να δημιουργήσει εμπειρίες στην τάξη συναρπαστικές και αξέχαστες για τους μαθητές. Γίνεται το "κερί" που καταναλώνει το φως του για να δείξει το δρόμο στους μαθητές του.
Με αφορμή την πρώτη μέρα σήμερα στη νέα μου τάξη και τους καινούριους μαθητές μου θα ήθελα να χαιρετήσω εσάς μικροί μου συνεργάτες σ΄αυτό το ιστολόγιο -μαθητές της Δ2 τάξης τώρα- και να σας ευχηθώ "Καλή σχολική χρονιά"
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που είχα την ευκαιρία να σας έχω μαθητές και εύχομαι να συνέβαλα θετικά στην προσπάθεια της δημιουργίας της προσωπικότητάς σας. Περιμένω να συνεχίσετε τα εμπλουτίζετε το ιστολόγιο και να μας ενημερώνετε για τις καινούριες δραστηριότητές σας.
 "Οι περισσότεροι  καταλήγουμε με όχι περισσότερους από πέντε ή έξι ανθρώπους που μας θυμούνται. Οι δάσκαλοι έχουν χιλιάδες ανθρώπους που τους θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους." Andy Rooney
Το εύχομαι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...