Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τα Χριστούγεννα των αισθήσεων

Αξιοποιώντας την ιδέα της Ξανθής (τίποτε δεν πρέπει ν'αφήνουμε να πέφτει κάτω) ασχοληθήκαμε με τα Χριστούγεννα από μια διαφορετική οπτική.
Ξεκινήσαμε διαβάζοντας την εικόνα της Γέννησης, στη συνέχεια γράψαμε το τρισδιάστατο βιβλίο της Γέννησης του Χριστού με κατασκευές που ετοιμάσαμε στο μάθημα των τεχνικών.
Η Ελένη έγραψε την ιστορία με το μήνυμα των Χριστουγέννων και αφηγηθήκαμε ψηφιακά την ιστορία. Τέλος, μοιραστήκαμε τις ευχές  μας στο διαδραστικό δέντρο των ευχών.
Σήμερα, αφού διαβάσαμε ήθη και έθιμα, παραδόσεις και είδαμε εικόνες σχετικές με τα Χριστούγεννα προσπαθήσαμε να τα βιώσουμε επικεντρώνοντας την προσοχή μας σε μια αίσθηση κάθε φορά.  
Ήταν  μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και καταγράψαμε τις απαντήσεις μας στον πίνακα ανακοινώσεων ψηφιακά.
Διαβάστε:


2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα για να καταλάβουμε εμείς τα παιδιά την ένοια των Χριστουγέννων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενίτσα σ' ευχαριστώ ! Και εμείς μέσα από την ιστορία σου κατανοήσαμε το μήνυμα των Χριστουγέννων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...