Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

TV κανείς, ή να μη δει;

Με μεγάλη μου χαρά φιλοξενώ και πάλι στο ιστολόγιο τα  αγαπημένα μου Δευτεράκια-Τριτάκια και τώρα Τεταρτάκια και την εξαιρετική δασκάλα τους και  συναδέλφισσα. Διαβάστε την εργασία τους για την τηλεόραση:


Η τηλεόραση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας. Είναι ένα μέσο που μας ψυχαγωγεί και μας ενημερώνει αλλά από την άλλη μεριά έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή μας.
Πιο συγκεκριμένα έχει συνδεθεί με προβλήματα παχυσαρκίας, χοληστερίνης και καρδιάς. Ιδιαίτερα τα παιδιά βομβαρδίζονται με πολυάριθμες διαφημίσεις ανθυγιεινών προϊόντων με αποτέλεσμα ν’ αποκτούν λανθασμένες διατροφικές συνήθειες. Επίσης συνηθίζουν στην καθιστική ζωή και απομακρύνονται από τις αθλητικές δραστηριότητες, τη φυσική ζωή και τους φίλους τους.
Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά μέχρι ν’ αποφοιτήσουν απ’ το δημοτικό έχουν δει 8.000 φόνους στην τηλεόραση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούν τη βία φυσική και να εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά.
Εκτός από τις αρνητικές όμως, υπάρχουν και θετικές επιδράσεις αν χρησιμοποιείται με μέτρο. Μπορεί να προσφέρει διασκέδαση και συντροφιά με ψυχαγωγικά προγράμματα. Επίσης μας ενημερώνει και μας πληροφορεί για το τι συμβαίνει στον
κόσμο με τις ειδήσεις, τα ντοκιμαντέρ και άλλες εκπαιδευτικές εκπομπές.
Συνοψίζοντας, η τηλεόραση όπως κάθε άλλο μέσο, πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά από τους ανθρώπους. Οι γονείς πρέπει να επιβλέπουν τα τηλεοπτικά προγράμματα που παρακολουθούν τα παιδιά τους.
Ομαδική εργασία της Δ΄2 τάξης

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Μ. Αυγερινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...