Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σχολική βία και εκφοβισμός

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.
Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Έτσι, διαβάσαμε σχετικά κείμενα και συζητήσαμε. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε το δικαίωμα του κάθε παιδιού να έρχεται στο σχολείο χωρίς να φοβάται, η ανάγκη της επικοινωνίας και της λεκτικής έκφρασης των συναισθημάτων και η υποχρέωση όλων να προστατεύουν και να ενισχύουν με τη φιλία τους τα παιδιά που κινδυνεύουν να γίνουν θύματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.
 Στη συνέχεια φτιάξαμε συνθήματα και φιλοτεχνήσαμε αφίσες. Πήραμε μπογιές, βάψαμε τις παλάμες μας και φτιάξαμε ένα δέντρο για να δείξουμε πως και εμείς μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι μαζί και να συνθέτουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.


Στο διάλειμμα, μας επισκέφτηκαν τα αγαπημένα τεταρτάκια τώρα, και γρήγορα και αποφασιστικά έφτιαξαν τη δική τους αφίσα και την κρεμάσαμε στην τάξη μας για να τα θυμόμαστε πάντα.  
 Τα ευχαριστούμε θερμά!

Μια καρδιά από του Δ2 τα παιδιά!






Όχι βία στα σχολειά, αλλά όλοι με μια καρδιά!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...