Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η μακέτα της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα "Περπατώντας στα μονοπάτια της πόλης μου" 
ετοιμάσαμε τη μακέτα της Θεσσαλονίκης.
Σχεδιάσαμε σε χαρτόνι τους δρόμους της πόλης και τα οικοδομικά τετράγωνα. Βάψαμε τους δρόμους και τη θάλασσα και κάθε παιδί ετοίμασε μια πολυκατοικία χρησιμοποιώντας κουτιά γάλακτος. Στη συνέχεια ένας μαθητής έφτιαξε τον Λευκό Πύργο, μια μαθήτρια την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και όλοι μαζί ετοιμάσαμε τα κάστρα. Τα τοποθετήσαμε επάνω στο χαρτόνι, και τέλος συμπληρώσαμε τη μακέτα με ότι άλλο βλέπουμε στην πόλη μας: ανθρώπους, αυτοκίνητα, σήματα τροχαίας, δέντρα, βάρκες.
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή για τους μαθητές και προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε στις ενότητες της Γλώσσας για την ανακύκλωση και την οδική ασφάλεια.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...