Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Το Μονοπάτι της Ελιάς

Σήμερα επισκεφθήκαμε την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα "Το Μονοπάτι της Ελιάς"
Εκεί μας πήρε μια ξεναγός και μας πήγε στους πειραματικούς ελαιώνες. Είδαμε πως οι πιο πολλές ελιές έχουν απόσταση 1,5μ. Μετά μας πήγε να δούμε κάποιους πίνακες που είχαν σχέση με την ελιά.
Στη συνέχεια πήγαμε στο ελαιοτριβείο ήταν αρκετά μικρό γιατί ήταν εκπαιδευτικό. Έπειτα πήγαμε στη διπλανή αίθουσα και δοκιμάσαμε τέσσερα είδη ελιών και τρία λαδιών. Οι ποκιλίες των ελιών ήταν οι πράσινες, οι μαύρες, οι καλαμών και οι πράσινες φέτες. Οι ποικιλίες των λαδιών ήταν το Άλτις, το Μινέρβα και της Α.Γ.Σ., τα δοκιμάσαμε με μικρά κομμάτια φρυγανιάς. Μας έδωσαν να συμπληρώσουμε ένα χαρτί για το πως μας φάνηκαν οι γεύσεις και για τις ελιές και για το λάδι.
'Ετσι τελείωσε άλλη μια ωραία εκπαιδευτική εκδρομή. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και να μάθουμε πολλά για το ιερό αυτό δέντρο την ελιά.
Γράφει η Παναγιώτα Στυλιανού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...