Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου στο σχολείο μας

Σήμερα η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από  τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα" και το σχολείο μας ανέλαβε δράσεις.
Αρχικά στην τάξη μας μιλήσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και είδαμε σχετικά βίντεο. Στη συνέχεια  με υλικό που συγκεντρώσαμε από την πορεία των αγώνων ετοιμάσαμε δύο αφίσες και γράψαμε μηνύματα για τις αξίες του Ολυμπισμού.



Έπειτα κάθε τάξη του με τη βοήθεια των γυμναστών/γυμναστριών ανέλαβε να παρουσιάσει ένα ολυμπιακό άθλημα. Η τάξη μας παρουσίασε τη Σκυταλοδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στις 11:00 επισκέφθηκε  το σχολείο μας η Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης 1992 κα Βούλα Πατουλίδου. Την υποδεχθήκαμε στο προαύλιο του Σχολείου όλοι οι μαθητές.


Στην αίθουσα Εκδηλώσεων παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για τη σταδιοδρομία της κας Πατουλίδου στους ολυμπιακούς αγώνες. Στη συνέχεια τον λόγο τον πήρε η κα Πατουλίδου και στο τέλος δέχθηκε ερωτήσεις από τους μαθητές.  Η κα Πατουλίδου αναφέρθηκε στις στιγμές χαράς, συγκίνηαης και περηφάνιας που ένιωθε όταν κέρδιζε σε έναν αγώνα, αλλά και στις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις αποτυχίες που αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια απασχόλησής της με τον πρωταθλητισμό.
 
Το μήνυμα που έλαβαν οι μαθητές ήταν «να μην τα παρατάνε», «να μην κοιτάνε πίσω » και να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία με θάρρος και θέληση για  να τα καταφέρουν την επόμενη φορά, και να νιώσουν ότι «άγγιξαν τον ουρανό», όπως ένιωσε η ίδια στην Βαρκελώνη στις 6 Αυγούστου 1992,  όταν κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο  στα 100μ. με εμπόδια.
Υπέγραψε τις αφίσες μας

 και όλοι συμφωνήσαμε πως οτιδήποτε "Αν μπορείς να το φανταστείς, μπορείς και να το πετύχεις. Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το πραγματοποιήσεις"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...