Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Σε μια τάξη από τα παλιά

Εκπαιδευτικό Μουσειακό πρόγραμμα «…σε μια τάξη απ’ τα χρόνια τα παλιά» του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές στην παραδοσιακή τάξη του Μουσείου παίζοντας, ανακαλύπτουν και γνωρίζουν το παλιό σχολείο, τον δάσκαλο, τον μαθητή. Διδακτικά βιβλία, έγγραφα, αντικείμενα της σχολικής ζωής, πλάκες και κοντυλοφόροι, σάκες και ποδιές, σχολικά βιβλία συμπληρώνουν την εικόνα της πιο γλυκιάς θύμησης, της παραδοσιακής σχολικής τάξης.
Αυτή η επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο με εντυπωσίασε γιατί έμαθα πως ήταν παλιά τα σχολεία. Παρατήρησα ότι η έδρα του δασκάλου ήταν υπερυψωμένη, ώστε να μπορεί να βλέπει όλα τα παιδιά. Τα θρανία ήταν ξύλινα, είχαν υποπόδια και οι μαθητές καθόνταν σε τριάδες. Το βιβλίο της γλώσσας λεγόταν αναγνωστικό. Τα παιδιά τότε είχαν άλλα παιχνίδια, Αυτή η εκδρομή μου άρεσε πολύ!  
Γράφει  ο Γαβριήλ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...