Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σταυρός: Το σύμβολο των χριστιανών

Κάθε χρόνο, στις 14 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Είναι μεγάλη η σημασία του τιμίου Σταυρού στην ζωή των Ορθοδόξων Χριστιανών. Ο Σταυρός είναι «ο φύλαξ πάσης της οικουμένης», «η ωραιότης της Εκκλησίας», «βασιλέων το κραταίωμα», «η θύρα του παραδείσου», «της Εκκλησίας το περιτείχισμα», σύμβολο αγάπης και θυσίας.Το κατακόρυφο ξύλο συμβολίζει την αγάπη που πρέπει να έχουμε προς τον Θεό. Κι η αγάπη του Θεού είναι τόσο μεγάλη, που έστειλε τον Υιό του κι έγινε θυσία για μας. Το οριζόντιο ξύλο του Σταυρού συμβολίζει την αγάπη που πρέπει να έχουμε προς τους συνανθρώπους μας. Εκείνος που αγαπά πραγματικά τον Θεό, αγαπά και τον πλησίον του.
Μπορείτε να διδάξετε στους μαθητές σας την ιστορία της εύρεσης και ύψωσης καθώς  και αυτό ακριβώς το μήνυμα του Σταυρού μέσα από βιωματικές τεχνικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...