Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας

moana-movie-2016Σήμερα επισκεφτήκαμε τον κινηματογράφο όπου παρακολουθήσαμε την ταινία ΄΄ΜΟΑΝΑ¨ . Ήταν μια συναρπαστική περιπέτεια.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ήταν ένα μυθικό πλάσμα - η Τιμήτη - η οποία προστάτευε όλα τα πλάσματα της γης και είχε μεγάλη δύναμη μέσα στην καρδιά της.
Όλοι προσπαθούσαν να της κλέψουν την καρδιά για να αποκτήσουν μεγάλη δύναμη είτε ήταν καλοί είτε ήταν κακοί . Ένας ημίθεος, ο Μάουι, κατάφερε να της κλέψει την καρδιά με αποτέλεσμα η Τιμήτη να γίνει ένα τέρας από λάβα και πέτρα. Ο Μάουι όμως έχασε την πέτρα-καρδιά, αλλά και το αγκίστρι που του έδινε θεϊκές δυνάμεις. Η Μοάνα ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, εκλέχτηκε από τον Ωκεανό για να βρει και να πάρει την πέτρα-καρδιά. Όμως εκείνη ζούσε σε ένα νησί και ο πατέρας της δεν την άφηνε να περάσει τον ύφαλο γιατί είχε μια περιπέτεια όταν ήταν νέος όταν πήγε να περάσει τον ύφαλο. Φοβόταν να την αφήσει να περάσει. Εκείνην όμως όλο και περισσότερο την καλούσε ο Ωκεανός . Η γιαγιά της την καταλάβαινε και της είπε την ιστορία του νησιού τους. Από πάντα όλοι τους ήταν θαλασσοπόροι μέχρι που πήραν την καρδιά της Τιμήτης και εμφανίστηκαν τρομερά τέρατα που τους κατέστρεψαν τα πλοία και τους ανάγκασαν να μείνουν στο νησί. Επίσης, η γιαγιά της της έδειξε μια μυστική σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη όπου είχαν κρύψει τα πλοία τους, όσα κατάφεραν να γλυτώσουν. Μέτα της αποκάλυψε ότι εκείνη είχε την πέτρα-καρδιά. Της είπε ακόμα ότι κάτω από τον αστερισμό που έμοιαζε με αγκίστρι κατοικούσε ο Μάουι. Έτσι λοιπόν χωρίς να φοβηθεί τίποτα πήρε μια βάρκα και την πέτρα-καρδιά από τη γιαγιά της και πήγε να βρει τον Μάουι. Τον βρήκε και ξεκίνησαν μαζί να βρουν το αγκίστρι του και να επιστρέψουν την πέτρα-καρδιά στην Τιμήτη. Στον δρόμο τους βρήκαν ένα μικρό νησί στο οποίο κατοικούσαν καρύδες πειρατές. Οι πειρατές είχαν σαΐτες που αν τους πετύχαιναν θα τους νάρκωναν και θα τους σκότωναν. Στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τους πειρατές, η Μοάνα έχασε την καρδιά και την έφαγε μια κότα. Οι πειρατές πήραν την κότα για να έχουν και την πέτρα-καρδιά. Μετά από σκληρή μάχη με τους πειρατές κατάφερε να πάρει την κότα και όταν έφτασαν στο καράβι τους η κότα από την ανακατωσούρα την έφτυσε. Τότε συνέχισαν για τον προορισμό τους. Ο Μάουι την οδηγεί σε ένα ψηλό νησί που στην κορυφή του ήταν η πύλη για την χώρα των τεράτων. Μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέρνουν να πηδήξουν από την κορυφή σε αυτήν την χώρα . Η Μοάνα βρήκε ένα γιγαντιαίο καβούρι που είχε το αγκίστρι. Με ένα έξυπνο κόλπο ο Μάουι πήρε το αγκίστρι και ξεκίνησαν για να βρουν την Τιμήτη. Όταν έφτασαν η Τιμήτη τους επιτέθηκε και αυτοί την αντιμετώπισαν. Μέτα από λίγο κατάλαβαν ότι αυτό το τέρας ήταν η Τιμήτη και της πέταξαν την πέτρα-καρδιά. Τότε όλα έγιναν όπως ήταν πριν και η Μόανα γύρισε πίσω στο νησί της.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Πάντα πρέπει να ακολουθούμε το ένστικτό μας όσο και επικίνδυνο και αν είναι.
Γράφει ο Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...