Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Επίσκεψη στο NOESIS

Σήμερα 18 Μαϊου 2017 η Τρίτη και Τετάρτη τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Πεύκων επισκεφθήκαμε το Νόησις -κέντρο διάδοσης επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας .
Στην πανοραμική, θολωτή οθόνη του Πλανητάριου ένας καινούριος, μαγικός κόσμος το Σύμπαν ανοίχτηκε μπροστά μας και παρακολουθήσαμε με δέος την ακριβή αναπαράσταση της όψης των πλανητών, τους δορυφόρους τους τα χαρακτηριστικά τους, τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα από αστρονομικές έρευνες που έγιναν σε διαστημικές αποστολές. Ο νυχτερινός ουρανός έγινε οικείος και φιλικός και αφεθήκαμε να περιπλανηθούμε στο άπειρο.
img_33df22296d6e'Ενα ακόμη σημαντικό ταξίδι κάναμε, παρακολουθώντας την τρισδιάστατη ταινία <<Δεινόσαυροι, οι γίγαντες της Παταγονίας>>. Τα φανταστικά αυτά πλάσματα ζωντάνεψαν μπροστά μας και μας ξενάγησαν σε τοπία βγαλμένα από άλλους κόσμους, τοπία μαγευτικά όπου κυρίαρχοι ήταν οι δεινόσαυροι. Μελέτες των Παλαιοντολόγων μας μαρτυρούν ότι αν δεν συνέβαιναν μια σειρά από φυσικά ανατρεπτικά γεγονότα με κύριο την πρόσκρουση του πλανήτη μας με έναν μετεωρίτη, οι δεινόσαυροι που τόσο μας συναρπάζουν, αυτά τα ιστορικά πλάσματα του πλανήτη θα δέσποζαν ακόμη για πολλά χρόνια.
Ο χρόνος μας στα πλαίσια της εκδρομής, ήταν περιορισμένος και δεν έφτασε για να ικανοποιήσει την δίψα που έχουμε για να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε την ομορφιά που κρύβεται στον νυχτερινό ουρανό και τα μυστικά που κρύβει ο γαλαξίας μας.
Θα θέλαμε να μάθουμε κι άλλα,και να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του πλανήτη μας.
Ήταν απολαυστική η επίσκεψή μας στο Noesis, για αυτό περιμένουμε κι άλλη γρήγορα!!!
Γράφει η Μαρίτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...