Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
 Έτσι, διαβάσαμε  παραμύθια και συζητήσαμε.τη στάση θα υιοθετούσαμε εμείς σε ανάλογη περίπτωση. Ακόμη, διαβάσαμε το υπό έκδοση βιβλίο "Νίνο ο ιππόκαμπος" της κυρίας Κίνα Μαρίας, μητέρα της τάξης μας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε το δικαίωμα του κάθε παιδιού να έρχεται στο σχολείο χωρίς να φοβάται, η ανάγκη της επικοινωνίας και της λεκτικής έκφρασης των συναισθημάτων και η υποχρέωση όλων να προστατεύουν και να ενισχύουν με τη φιλία τους τα παιδιά που κινδυνεύουν να γίνουν θύματα σχολικής βίας και εκφοβισμού .Για καλύτερη κατανόηση του θέματος οργανώσαμε βιωματικά παιχνίδια ενσυναίσθησης και εμπιστοσύνης.
 Στη συνέχεια σχηματίσαμε μια καρδιά με το όνομά μας και κάθε παιδί της τάξης συμπλήρωσε κάτι για μας. Τις κρεμάσαμε στο δέντρο της φιλίας  για να δείξουμε πως και εμείς μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι μαζί και να συνθέτουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.




Τέλος, γράψαμε συνθήματα και φιλοτεχνήσαμε αφίσες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...