Στους μαθητές μου!!!


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε σαν άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' Επίπεδο. Με πολλή αγάπη μαζί τώρα θα το εμπλουτίσουμε με εργασίες, σκέψεις και εικόνες και ελπίζω να αποτελέσει τον αγαπημένο δικτυακό σας τόπο. Μέσα στις σελίδες του να ταξιδέψετε τώρα, αλλά και αργότερα για να κρατήσετε ζωντανά στη μνήμη σας όσα θα ζήσουμε μαζί αυτή τη χρονιά.

Το Σχολείο

Το Σχολείο

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΞΗ

Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21 Μαρτίου
στο Βόρειο ημισφαίριο, (το πάνω μέρος της γης) και περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο & Μάιο και τελειώνει στις 21 Ιουνίου.Στο Νότιο ημισφαίριο (κάτω μέρος της γης) η εαρινή ισημερία ξεκινά στις 21Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο και τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου.
Όπως και το καλοκαίρι, την Άνοιξη η κλίση της γης γυρνάει προς το βόρειο ημισφαίριο, προς τον ήλιο και το φως της ημέρας διαρκεί περισσότερο ή ακριβώς 12 ώρες. Το ημισφαίριο αρχίζει να ζεσταίνεται σημαντικά που ευνοεί την άνθηση και ανάπτυξη των φυτών. Το χιόνι αρχίζει να λιώνει και τα ποτάμια ή οι χείμαρροι φουσκώνουν. Τα περισσότερα φυτά ανθίζουν αυτή την εποχή του χρόνου, ακόμα και αν υπάρχουν χιόνια σε ορεινές περιοχές. Σε περιοχές που δεν υπάρχουν βαριές χιονοπτώσεις η Άνοιξη είναι δυνατόν να ξεκινήσει νωρίς τον Φεβρουάριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...